top of page

Őszi bekuckózó

Mikor?

szerdán 17:00-19:00

Kinek?

13-16 éveseknek

A csoportfolyamatról

A KAMASZOKHOZ:

Nehezen indulsz el az iskolába?

Gyakran vagy lehangolt? Vagy ingadozó a hangulatod?

Úgy érzed nincsenek barátaid?

Keveset alszol?

Étkezéssel kapcsolatos nehézségeid vannak?

Nincsenek jövőre irányuló terveid?

Nehezen kommunikálsz?

Mit adunk?

Meleg teát, odafordulást, elfogadó légkört, pihenést, és minden eszközt az alkotáshoz…


A SZÜLŐKHÖZ:

A fenti jelzések Önöknek, szülőknek mutathatják, kamaszkorú gyermekük támogatásra szorul önismereti útján, melyen felnőtt személyisége kialakulása felé halad. A művészetterápiás folyamat segít elérni, megélhetővé és elfogadhatóvá tenni a kamaszlélekben zajló érzelmeket, állapotokat. Hozzájárul a mélyebb, színesebb önkifejezés megnyilvánulásához és az esetleg rejtett vagy elnyomott érzelmek feldolgozásához, a szerethetőség megéléséhez, új nézőpontok spontán kialakulásához, megoldási stratégiák kidolgozásához, az empátiás készség formálódásához, ami társas kapcsolataink alapja is.

Mindezt nyitott, elfogadó, feladathelyzet mentes közegben.

A részvételhez nem szükséges rajztudás

hetente szerdánként 17:00-19:00

Csoportlétszám: 7-9 fő

12 alkalom

A csoportot vezeti: Quirin Ágnes komplex művészeti terapeuta és Horváth Stefánia klinikai szakpszichológus


A csoportvezetőről

Horváth Stefánia és Quirin Ágnes

Horváth Stefánia és Quirin Ágnes

Horváth Stefánia klinikai szakpszichológus, a pszichoterápia eszköztárával segíti az egyéni útkeresést.
Jelenleg aktívan foglalkozik szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációval, a szülővé válás folyamatával, valamint a kora gyermekkori fejlődés és lelki egészség támogatásának kérdésköreivel. Gyakran beszélget a szülőkkel a “21. századi babaszoba” kihívásairól és örömeiről. Aktív tagja a Mamakörnek, ahol pszichológusok által vezetett, interaktív, kiscsoportos formában találkozhatnak az édesanyák és babáik, más “kezdő” anyukákkal, erősítve ezzel formálódó anyai kompetenciáikat.
Korábban tapasztalatot szerzett a pszichodráma és dinamikus szenzoros integrációs (DSZIT) terápia világában is. Mindkettő mozgalmas, játékos, kreatív, valamint a fantázia és valóság élményeit ötvözi, így gazdagítja a személyiséget. Legújabban az autogén tréninggel ismerkedik, saját élményszerzésbe kezdett. Három gyermekével megélt élményei nagyban segítik munkáját, mélyítik a szakmaiságát és a hétköznapi tapasztatai gazdagítják anyaságát.

Quirin Ágnes, komplex művészeti és relaxációs terapeuta, SZPT-Varázsjátékok csoportvezető és képzési partner, grafikusművész, a Lelked otthona Művészetterápia programok megálmodója.
Művészetterapeutaként Ágnes fő célja az, hogy a hozzá forduló gyermekek és felnőttek egyaránt megélhessék, megfogalmazhassák saját érzéseiket alkotásban és szóban, ami segíti az érzelmek kiegyensúlyozottságát és a társas kapcsolatok változását, megerősödését. A hozzá forduló kamaszoknak a művészetterápia és az Autogén Tréning együtt segít a testi és lelki folyamataikhoz való elfogadó viszonyulásban.
A felnőttekkel való munkájában elsősorban az édesanyákra fókuszál a művészet- és meseterápia nonverbális eszköztárával, ahol az alkotómunkával feltárható belső erőforrások megtalálása az elsődleges cél. Munkájába 28 év sokgyermekes anyai tapasztalatát is beépíti.

bottom of page