top of page

Meseterápiás csoport 8-10 éveseknek

Mikor?

csütörtökön 16:30 - 17:20

Kinek?

8-10 éveseknek

A csoportfolyamatról

A népmesék egyetemes szellemi tanításain keresztül olyan világkép öröklődik tovább, amely biztos talajt nyújt egy életen át.

Segítenek helyesen dönteni az élet nagy kérdéseiben.

Kiépítik és megerősítik a jóban vetett bizalmat.

Szociális kapcsolódási mintákat mutatnak.

Növelik a bátorságot, az önbizalmat.

Segítik megérteni önmaguk és mások érzelmeit.


Minden alkalommal egy-egy mese segíti a gyermekeket abban, hogy feldolgozhatóvá váljanak félelmeik, szorongásaik, bátorságra, énerőre tegyenek szert.

Eljuthassanak legbensőbb önmagukhoz, amely a foglalkozások végén lévő alkotásban nyilvánulnak meg

Mesék által mintát kapnak arra, hogy hogyan építsék ki szociális kapcsolataikat, megoldásokat sajátíthatnak el a váratlan kihívások leküzdésére.

Nem utolsó sorban, a mesék hozzásegítik a gyermekeket ahhoz, hogy boldog felnőttként élhessék az életüket.


Csoportlétszám: 6 - 8 fő

Zárt csoport, minimum 4 fővel indul.

Első foglalkozás: szept 22.

10 alkalmas bérlet ára: 60.000 Ft


A csoportvezetőről

Lelkes Katalin

Lelkes Katalin

Lelkes Katalin óvodapedagógus, zene- és meseterapeuta, valamint komplex művészetterapeuta.
Mivel nagy családban nőtt fel, Kati fiatal kora óta könnyen megtalálja a hangot a gyerekekkel, ezért is választotta a pedagógusi hivatást. Foglalkozása során egyértelművé vált, hogy új pedagógiai módszerekre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően tudja segíteni a gyermekeket és családjaikat. Így először a zene, majd a mese, végül a komplex művészetterápia felé fordult. 30 év alatt nagyon sok kisgyermeknek nyújtott segítséget az integrációban, a szorongások feloldásában és az énjük megerősítésében.
Miután ő is szülővé vált, könnyebben tudott osztozni a gyermeküket rábízó szülők nehézségeiben. Háromgyermekes édesanyaként megtapasztalta a gyermeknevelés összes örömét és dilemmáját. Művészetterápiás foglalkozásain Kati szeretné támogatni a szorongó, a magatartásproblémákkal, ill. a beilleszkedési nehézséggel küzdő gyerekeket. Szülőknek a szülői szereppel járó bizonytalanságok leküzdésében, lelki töltekezésben kíván segítséget nyújtani.

bottom of page