top of page

Szocioemocionális Pedagógiai Terápia "Varázsjátékok" óvodásoknak

Mikor?

szerdán 15:40-16:25

Kinek?

5-7 évesek

Jelentkezés: quirinagnes@gmail.com

A csoportfolyamatról

Mit adnak ezek a képzeletjátékok a gyermekeknek?


· A játékokkal koordinálja, finomítja a nagy és finommotorikát, az érzékelést,

· Segít megtalálni a belső ritmust ( a szélsőséges ritmusingadozásokat, mint pl. a hiperaktivitást, vagy túlzott gátoltságot segít kiegyenlíteni, oldani)

· Segít a belső képek grafikus kifejezésében, „ megtölti „ ezeket a képeket átélt élménnyel, és nagymértékben hozzájárul a rajzolási kedv kialakulásához, megtartásához, a rajzi színvonal emelkedéséhez ( eszközválasztás, - kezelés, - használat) a vizuális tehetség kibontakoztatásához

· A játékok sajátos nyelvezetét megélve, a megszülető képeket könnyebben fordítják át a gyerekek verbális, szimbolikus nyelvezetre, gazdagítva a szókincset új szavakkal és a szavak tartalmi elmélyítésével, szinonimák, jelzők használatával.

· Segíti az egymás felé irányuló kommunikációt, a beszédbátorságot, a beszédkreativitást

· Megerősíti a gyermekeket a legfontosabb igényeikben, úgymint szeretettség, értékesség, a szabadság, és közösséghez tartozás érzésében

· Megerősíti az empátiás készséget, ami, mint „vivőanyag” természetessé teszi az integrációs folyamatokat, a befogadás felé visz.

· Az egyéni megerősítés után a páros és csoportjátékokkal teret és lehetőséget ad a kooperációra, az együttes élményre

· A kiegyensúlyozott szocioemocionális bázis megteremtésével lehetővé teszi a nagyobb mértékű információ felvételt, annak feldolgozását, beépítését a kognitív apparátusba. A fantáziamunka kreatív átélésével egymáshoz csiszolja a nagyon különböző fejlettségi szintű gyerekeket.

· A játékok tere segít megelőzni a konfliktusokat, és a helyett új megoldási stratégiák kidolgozására sarkall


A játékok segítik a gyerekeket önmaguk jóságának megélésében, segít „jóvá válni”, értékesnek, elfogadhatónak lenni önmaguk számára. A figyelemben, az érintésben, az empátiás odafordulásban, a meghallgatásban, a feltétel nélküli elfogadásban és szeretetben megélhetik önmaguk jóságát, és továbbadhatják ezt az érzést; a csoportos játékokban megerősíthetik mindezt közösségi szinten.


A 12 alkalmas foglalkozássorozat 5-7 fővel indul.

Egy alkalom 45 perces.

Csoportindulás : 2023. szept.13.

szerda 15:40-16:25

további időpontok: szept. 20., 27., okt.4., 11., 18., 25., nov.8., 15., 22., 29., dec.6

A csoportba való csatlakozást megelőzi egy szülőkonzultáció és anamnézis felvétel, illetve egy, az

édesanyával és a gyermekkel közös alkalom.

A folyamat végén egy szülőkonzultáción szívesen meghallgatjuk Ön mit tapasztal a folyamat kezdete

óta, és ezek hogyan csatlakoznak a terápiában tapasztaltakkal.


A csoportvezetőről

Quirin Ágnes

Quirin Ágnes

Quirin Ágnes komplex művészeti és relaxációs terapeuta, SZPT-Varázsjátékok csoportvezető és képzési partner, grafikusművész, a Lelked otthona Művészetterápia programok megálmodója.
Művészetterapeutaként Ágnes fő célja az, hogy a hozzá forduló gyermekek és felnőttek egyaránt megélhessék, megfogalmazhassák saját érzéseiket alkotásban és szóban, ami segíti az érzelmek kiegyensúlyozottságát és a társas kapcsolatok változását, megerősödését. A hozzá forduló kamaszoknak a művészetterápia és az Autogén Tréning együtt segít a testi és lelki folyamataikhoz való elfogadó viszonyulásban.
A felnőttekkel való munkájában elsősorban az édesanyákra fókuszál a művészet- és meseterápia nonverbális eszköztárával, ahol az alkotómunkával feltárható belső erőforrások megtalálása az elsődleges cél. Munkájába 28 év sokgyermekes anyai tapasztalatát is beépíti.

bottom of page